Enda en Evry-direktør er ute

– Jeg kan bekrefte at jeg må slutte.

Enda en Evry-direktør er ute
Evry foretar flere endringer etter børs-exiten. Bilde: Espen Zachariassen

Jan Sandtrø forlater nå Evry etter fem år som juridisk direktør.
Fredag avslørte digi.no at Kirsti Kierulf har gått av som Evry-direktør med ansvar for kommunesektoren, etter det hun beskriver som sterk uenighet med ledelsen om strategien videre.

I kommentarfeltet under saken kom det i går et anonymt innlegg, hvor det hevdes at dette skjer samtidig som juridisk direktør Jan Sandtrø får beskjed om at han er blitt erstattet, og dermed ikke trenger å komme på jobb mer.

Evrys kommunikasjonsdirektør Jørn Bremtun bekrefter at disse opplysningene stemmer. Formelt avsluttes arbeidsforholdet den 31. januar i år, men han slipper å jobbe ut oppsigelsestiden.

Blir erstattet

Jan Sandtrø er tidligere partner i Simonsen Advokatfirma. De fem siste årene har han vært juridisk direktør i Evry på konsernnivå. Nå er han fristilt og ledig på markedet.

– Det er riktig at det kommer inn en ny juridisk direktør. Hvem det er vil bli kunngjort på et senere tidspunkt, sier Bremtun til digi.no.

Utover dette ønsker han ikke å kommentere, og peker på at dette er et personalspørsmål. Heller ikke den nå fristilte eks-direktøren ønsker å si stort.

– Måtte gå

– Jeg kan bekrefte at jeg må slutte i Evry. For øvrige kommentarer er jeg forpliktet til å vise til kommunikasjonsavdelingen, svarer Jan Sandtrø til digi.no i en epost.

Evry er Norges største IT-selskap med rundt 10.000 ansatte. Med kapitalfondet Apax som ny eier ble selskapet i fjor høst strøket fra Oslo Børs. IT-giganten er inne i en omstillingprosess, men uten børsens strenge informasjonskrav er det blitt vanskeligere å følge med.

Informasjonsdirektør Geir Remman svarer ikke direkte når vi spør om hvorfor flere direktører nå slutter samtidig. I stedet viser han til varslet fra i fjor høst om at Evry skal slå sammen sine tidligere bransje- og regionsvertikaler til en felles organisasjon i Norge.

– Helt overordnet handler det om forenkling av strukturen, sier Remman.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.