Enda en grunn til ikke å oppgradere til Vista

En ytelsestest av kommende Windows XP SP3 viser enda en grunn til å utsette Vista.

Enda en grunn til ikke å oppgradere til Vista
Bilde:

I forrige uke ble det kjent at en tidlig utgave av den siste store oppgraderingen av Windows XP, kjent som SP3 for «service pack 3», var gjort tilgjengelig for 15 000 utvalgte testere.

Den endelige utgaven av XP SP3 loves til første halvår 2008, mens den endelige utgaven av Vista SP1 loves til første kvartal 2008. Det har gitt opphav til spekulasjoner om hvorvidt de faktisk vil gjøres tilgjengelig noenlunde samtidig.

Testere tilknyttet nettverket xpnet.xom skriver i nettverkets blogg at de har gjort en tankevekkende ytelsestest med sin foreløpige utgave av XP SP3.

Testmaskinen er en bærbar av typen Dell XPS M1710 med en Core 2 Duo-prosessor i 2 GHz, 1 GB minne, og nVidia GeForce Go 7900GS grafikk. Testprogramvaren er en standardtest basert på Microsoft Office 2007, utarbeidet av Devil Mountain Software (nettverks sponsor) og kjent som DMS Clarity Studio OfficeBench.

Den samme standardtesten er tidligere kjørt på XP SP2, Vista og Vista SP1, på den samme maskinvaren. Det innebærer at man har et grunnlag for å sammenlikne ytelsen til disse Windows-variantene.

Xpnet.com publiserer skissen nedenfor, der søylene angir hvor mange sekunder det tok hver variant å fullføre OfficeBench-testen.

For denne spesielle testen er ytelsesgevinsten fra Vista til Vista SP1 neglisjerbar. XP SP2 kjører OfficeBench dobbelt så raskt som Vista, og SP3 gir ytterligere rundt 10 prosent ytelsesøkning, antakelig på grunn av bedre tilpasning til Core 2 Duo-prosessoren.

Testpakken DMS Clarity Studio består av en rekke andre tester, men disse er øyensynlig ikke prøvd på XP SP3 ennå.

Siden Microsoft Office ofte er hovedpakken for bedrifts-PC-er, ser det ut som at overlegen ytelsen i XP SP3 er nok en grunn til å utsette en eventuell oppgradering til Vista.

    Les også: