BEDRIFTSTEKNOLOGI

Enda en unnskyldning fra Microsoft

I går kom det flere utspill i en hittil lavmælt kampanje for en mykere Microsoft.

Eirik Rossen
9. jan. 1998 - 10:10

Det Microsoft angrer er språkbruken, ikke standpunktene.

- Vi må være flinkere til å tone ned retorikken, sier Robert J. Herbold, operativ leder og visepresident i Microsoft, som blant annet har selskapets rasende brev mot Ralph Nader i fjor høst på samvittigheten (se referert artikkel).

Han legger til, ifølge Reuters, at det viktigste nå er å "respektere justisdepartementet og respektere dommeren, og vi beklager at våre uttalelser kan gi et inntrykk av at vi ikke skulle ha denne respekten."

Han legger også til, ifølge Wall Street Journal, at Microsoft burde gjort mer for å forklare at nettleseren Internet Explorer egentlig er en "samling komponenter hvis oppgave er å gjøre operativsystemet mer Internett-vennlig."

Også Mark Murray, kjent fra flere skarpe uttalelser mot USAs justisdepartement, var ute med selvkritikk, ifølge Wall Street Journal.

- De siste par månedene har noen oppfattet det slik at Microsoft har opptrådt med manglende respekt overfor retten og justisdepartementet. Vi beklager sterkt at vi har gitt et slikt inntrykk.

Murray legger til at Microsoft har fått en rekke henvendelser fra bransjefolk som kritiserer selskapets opptreden i retten.

I skriftlige dokumenter overlevert retten i strid med justisdepartementet, stemples justisdepartementets jurister som "dårlig informerte jurister uten sans for programvare-design."

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.