UTVIKLING

Enda lettere å lage Windows 10-apper

Nye verktøy fra Microsoft.

Et eksempel på hvordan en app tilpasses forskjellige skjermstørrelser og hvordan den inneholder maler for hamburgermeny og andre elementer.
Et eksempel på hvordan en app tilpasses forskjellige skjermstørrelser og hvordan den inneholder maler for hamburgermeny og andre elementer. Bilde: Microsoft
28. mai 2015 - 12:37

Windows App Studio er et gratis, web-basert verktøy som lar utviklere designe applikasjoner for nettopp Windows. 

Nå har verktøyet fått en omfattende overhaling for å passe sammen med Windows 10, og la utviklerne eksperimentere med applikasjoner til det nye operativsystemet. 

Meningen er at verktøyet skal rent designmessig og visuelt passe bedre sammen med grensesnittet til Windows 10, og at det skal være enkelt å utvikle applikasjoner for alle. 

Apper man utvikler vil nå kunne automatisk eksporteres til Windows 10-testversjonen, samt Windows 8.1 og Windows Phone 8.1. 

På denne måten kan utviklerne være forberedt til den dagen Windows 10-butikken åpner for innsending av applikasjoner, noe som skal skje senere i sommer.

Les også: Nå kan du lage universielle Windows-apper.

Verktøyene skal være veldig behjelpelige med å legge inn essensielle visuelle elementer. Responsivt design blir automatisk aktivert, slik at appen skal se bra ut uansett skjermstørrelse. Man får også med menynavigasjon via en såkalt hamburgermeny. Hver app man utvikler på denne måten blir en universalapp som vil fungere på alle Windows 10-versjoner.

Flere muligheter

Det legges til flere nye funksjoner: For eksempel tilgangen til «live tiles» som oppdateres med informasjon fra appen på hovedmenyen i Windows blir nå mer robust og mer stabil (samt fører til mindre batteribruk). Dessuten kan appene utviklet med App Studio mate inn informasjon fra strømmetjenesten Xbox Music samt hente inn Bing-kart. 

Man får også en mer visuell og nøyaktig oversikt over hvordan brukerne benytter seg av applikasjonen. 

En ferdig generert app kan eksporteres til Visual Studio hvis man ønsker å gå gjennom selve koden. 

Den nye App Studio er allerede rullet ut, men er fortsatt i betaversjon, slik at ikke all funksjonalitet er helt fungerende. Det er for eksempel ikke mulig å eksportere appene til Windows 10 for mobiler foreløpig.

Les også: Avduket Visual Studio for Linux og Mac.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.