Enda mer tegnefilm på mobilen (snart)

Telenor fortsetter hamstringen av innholdstjenester. Denne gangen er det tegnefilm på mobiltelefonen det gjelder.

Snart får du tegnefilm på mobilen, lover Egmont og Telenor i en melding til pressen.

Selskapene har inngått en strategisk samarbeidsavtale om utvikling av mobile multimediatjenester basert på UMTS-teknologien. Sammen skal de utvikle tjenester som kombinerer lyd, bilder, grafikk og animasjon. På sikt vil det også bli mulig å overføre levende bilder direkte mellom mobiltelefoner. De første tjenestene vil være klare i løpet av året, sier selskapene.

Telenor leverer teknologien, Egmont skal levere innholdet - og pressemeldingen nevner spesifikt programmer som "Jungeldyret Hugo" og "Hjelp! Jeg er en fisk!" som eksempler på hva Egmont kan servere.

Telenor gjør nok en gang et fremstøt for å sikre godt innhold slik at de kan tjene penger på UMTS-satsingen sin. Knut Erik Walter, UMTS-sjef i Telenor Mobil, tror at mobiltelefonen i nær fremtid vil bli en viktig kanal for underholdning.


- Denne avtalen er viktig for å sikre godt innhold. Egmont er særlig rettet mot ungdomsmarkedet, og ungdom er i dag blant de største brukerne av mobilt Internett. De er også den viktigste målgruppen for de nye tjenestene vi her ser for oss, sier han i pressemeldingen. Egmont, på sin side, gleder seg til å prøve ut de nye mulighetene dette gir for distribusjon av tegnefilmer og annet innhold.

Til toppen