Endelig overskudd for SOL-eier

Eniro leverer pen vekst i Norge, og endelig et skikkelig positivt resultat.

Eniro leverer pen vekst i Norge, og endelig et skikkelig positivt resultat.

Eniro Norge har vokst heftig de siste fire årene og gått fra 50 til 200 ansatte. Omsetningen har økt kraftig, men overskudd har det hittil blitt lite av, for selskapet som eier kvasir.no og sol.no.

Men for tredje kvartal i år melder selskapet om 8 millioner svenske kroner i driftsoverskudd (EBITDA) av en omsetning på 61 millioner. Omsetningen har økt med 36 prosent målt i svenske kroner, hjulpet av endret valutakurs. I norske kroner var veksten på 25 prosent.

For årets ni første måneder er veksten på 38 prosent, til en omsetning på 174 millioner svenske kroner, med et driftsoverskudd på 9 millioner, opp fra fem millioner underskudd samme periode i 2004.

- Jeg er veldig fornøyd, både med pen vekst og gode marginer. Jeg tror vi vokser minst like fort som markedet. Og veksten er fremdeles solid i dette markedet, det er ingen tegn til avtagende vekst, sier administrerende direktør i Eniro Norge, Hans Petter Terning.

Tidligere ble fortsatt underskudd forklart med kostnader knyttet til vekst. Overskudd nå signasliserer ikke roligere tempo, mener han.

- Vi har jo lagt inn bud på Findexa, og blir sannsynligvis et stort konsern med flere milliarder i omsetning i Norge, sier han.

Kjøpet må godkjennes av aksjonærene og myndigheter først, og kan ikke fullføres før starten av desember. Dette kan bety oppbremsing i antallet nyansettelser.

- Hvis kjøpet går gjennom skal vi danne et stort selskap og samkjøre oss. Det vil stå i fokus de første kvartalene nå, sier Terning.

Total kjøpesum er på 6,6 milliarder. Terning sier han ikke kan diskutere hvilke merkevarer det eventuelt skal satses videre på.

Totalt hadde Eniro en liten tilbakegang i omsetning til 969 millioner svenske kroner, og et driftsoverskudd påsom øte to millioner til 194 millioner.

Til toppen