Endelig vekst for HTC

Bedre enn ventet i fjerde kvartal.

Endelig vekst for HTC
HTC har gjort det bedre i løpet av fjerde kvartal 2014. Bilde: Simon Dawson/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

Mobilprodusenten HTC kan endelig vise til inntektsvekst, for første gang på tre år. Dette skal være takket være vellykkede lanseringer av telefoner i midt-segmentet, myntet på land som India.

Salget i løpet av fjerde kvartal 2014 var på 47,9 milliarder taiwanske dollar, mens det lå på 42,9 milliarder i samme periode året før. Det er første gangen HTC kan vise til en slik vekst siden tredje kvartal 2011.

Mens analytikere spådde et tap på 30,4 millioner taiwanske dollar for det fjerde kvartalet 2014, kan HTC i stedet vise til et overskudd på 180 millioner taiwanske dollar, noe som må sies å være gode nyheter for det prøvede selskapet.

Til tross for mange interessante og godt mottatte smartmobiler har HTC nemlig slitt betydelig med markedsandeler, og har de siste årene blitt overkjørt av rivaler som Samsung, samtidig som konkurransen fra rimelige kinesiske telefoner er blitt enda mer merkbar. De tunge tidene har ført til at flere prominente HTC-ledere har sluttet.

Det ser likevel ut til at HTC nå har klart å finne sin nisje, nettopp ved å satse på rimeligere modeller i nye markeder, og på denne måten overleve både konkurransen fra Apple, Samsung og Kina.

Ledelsen i selskapet fremstår for tiden som mer optimistiske enn på lenge, og det blir interessant å se om det virkelig er duket for bedre tider for mobilprodusenten.

    Les også: