BEDRIFTSTEKNOLOGI

Enklere app-utvikling med Azure

Microsoft slipper nye verktøy.

Det skal nå bli enklere å utvikle apper til alle plattformer, sier Microsoft.
Det skal nå bli enklere å utvikle apper til alle plattformer, sier Microsoft. Bilde: Microsoft
25. mars 2015 - 10:34

Microsoft kunngjorde i går nye verktøy for utvikling av applikasjoner, som de kaller for Azure App Service. Disse passer elegant inn i selskapets motto om fokus på mobil og nettsky. 

Tjenesten samler sammen en del eksisterende verktøy basert i nettskyen, som blir nå integrert i en pakke. 

Ideen er at Azure App Service skal gjøre det enklere å bygge web- og mobile applikasjoner for alle plattformer og alle enheter. 

Verktøyene som samles sammen er Azure Websites, Mobile Services og Biztalk Services, og i tillegg legges det flere nye funksjoner til.

Sparer tid

App Service skal nå la utviklerne jobbe med webapplikasjoner, mobile applikasjoner, bedriftsapplikasjoner og API-applikasjoner. Meningen er å la utviklerne spare tid og ressurser og la dem jobbe med flere plattformer samtidig. 

De eksisterende utviklingstjenestene til Azure skal fremdeles eksistere hver for seg en stund fremover, men skal til slutt permanent samles sammen. Kostnaden for å bruke App Service skal også være tilsvarende som totalen for å bruke de eksisterende tjenestene.

Les også: Nå kan du lage universelle Windows-apper.

App Service vil la utviklerne integrere data fra andre skytjenester og andre servere, og den generelle filosofien er ikke ulik Windows 10-prinsippene for universalapper: Man skal trenge å bygge en applikasjon en gang, og rulle den ut til alle plattformer samtidig. Fordelen med Azure-løsningen er at den omfatter flere plattformer enn bare Windows-økosystemet og gir ytterligere kontroll på alle de komplekse prosessene, med visuelle og enkle grensesnitt. 

Plattformen er tilgjengelig for brukere allerede nå, selv om noen av tjenestene er fortsatt under testing. 

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.