Entusiaster blir rike på Linux

Dag Aasheim satset tidlig på Linux og startet Linpro. Rakettvekst og svært hyggelige marginer får selskapet til å lansere Linux-programmer.

Dag Aasheim satset tidlig på gratisoperativsystemet Linux og traff godt med konsulentselskapet Linpro AS. Selskapet er konsulenter for bedrifter og utviklere som bruker Linux. Etterhvert som Linux tas i bruk av stadig flere, har oppdragene strømmet inn.

- Vi omsatte for 23 millioner kroner i fjor og satt igjen med et resultat før skatt på 5 millioner kroner, forteller Aasheim til digitoday.no.

Nå er selskapet i ferd med å fordele èn million kroner i bonus mellom de ansatte. En av årsakene er at selskapet vokser såpass raskt. Linpro er nå oppe i 55 ansatte og Aasheim ønsker at alle skal være medeiere. Linpro skal derfor kjøre en emisjon mot de ansatte, og håper at bonuspengene vil gi de ansatte råd til å kjøpe aksjer.

Den raske veksten får nå Linpro til å satse videre. Selskapet ønsker flere ben å stå på, forteller Aasheim. Han tilbyr allerede administrasjon og drift av Linux-servere til kunder som har utplassert dem hos Internett-leverandører som Nextra.

I tillegg arbeider Linpro også med to programvarepakker. Selskapet har utviklet en brannvegg som de nå skal markedsføre mer aktivt. Dermed kaster Linpro seg inn i konkurranse med Trustix AS, en annen norsk leverandør av Linux-programvare. Les: Trustix brannmur utvidet fra tre til fire soner
- Skal en brannvegg fungere godt, må den konfigureres av en profesjonell. Vi skal derfor selge vår programvarepakke sammen med en dags eksperthjelp. Brannveggen er en Linux-server basert på den 2.4-kjernen, noe som åpner for nettfiltrering, forteller Aasheim til digitoday.no

I tillegg skal Linpro selge en avansert epost-serverløsning som lar deg lese post utenfra med kryptert forbindelse. Dette forhindrer at utenforstående snapper opp passord. Linpros mailserver gir også virusskanning og utsortering av spam.

Aasheim vil ikke si noe om budsjett i år på grunn av all usikkerheten i bransjen.
- Vi vurderer en større emisjon som vil la oss vokse enda raskere. Men det er tilgangen på folk som kan Linux som er den store begrensningen. Vi ønsker å åpne kontorer i Bergen og Stavanger, og er i samtaler med interessante folk i Tyskland, forteller Linpro-sjefen.

Til toppen