GOOGLE PLAY

Er appen din treig? Batterikrevende? Ustabil? Nå får den straff av Google

Og Facebook vil straffe trege nettsider.

Google endrer søkealgoritmene sine.
Google endrer søkealgoritmene sine. (Bilde: Google)

Og Facebook vil straffe trege nettsider.

Google fortsetter kampen mot trege mobilopplevelser. Nå vil ytelsen til apper spille en langt større rolle i hvor høyt de dukker opp på søkeresultatene i Google Play.

Med ytelse mener de blant annet hvor ofte appen krasjer, rendre-tider og om den bruker uforholdsmessig mye batteri. 

«En intern analyse viste at manglende stabilitet var årsaken til halvparten av 1-stjerne-vurderingene i Google Play», skriver søkemotorgiganten i utviklerbloggen for Android.

Fra før av har de sett på vurderinger og antall avinstalleringer for å vurdere kvaliteten på appene - over to millioner til sammen.

Oppfordrer til å bruke Vitals

Nå oppfordrer de utviklere til å benytte seg av Vitals, som ble annonsert på Googles I/O-konferanse i vår. Tjenesten tester apper sin ytelse, og gir tilbakemelding på hvor google mener appen trenger forbedringer.

Google har fra før av lansert en massiv kampanje for å få webutviklere til å lage mobilvennlige utgaver av hjemmesidene sine. Sider som er trege å laste eller vanskelige å navigere har blitt skjøvet ned på listen over søkeresultatene til fordel for enklere og raskere sider.

I likhet med ytelsestesten for applikasjoner, finnes det også en ytelsestest for mobil-sider.

Facebook straffer trege mobil-sider

Google er ikke alene om å belønne programvare de selv anser som bra. Tidligere denne uken annonserte Facebook at deres algoritme nå vil ta lastetider med i betraktningen når de velger hvilke innlegg som skal dukke opp i nyhetsstrømmen din. 

«Trege nettsider kan se en nedgang i mengden trafikk de får fra Facebook», skriver de.

Selskapet legger også ved en rekke tips for å øke hastigheten på mobilsider.

Dette inkluderer å bruke asynkrone script, komprimere bilder, og å benytte såkalt multi region hosting for å forbedre responstiden til tjenere.

Kommentarer (5)

Kommentarer (5)
Til toppen