Google endrer søkealgoritmene sine.
Google endrer søkealgoritmene sine. (Bilde: Google)

GOOGLE PLAY

Er appen din treig? Batterikrevende? Ustabil? Nå får den straff av Google

Og Facebook vil straffe trege nettsider.

Google fortsetter kampen mot trege mobilopplevelser. Nå vil ytelsen til apper spille en langt større rolle i hvor høyt de dukker opp på søkeresultatene i Google Play.

Med ytelse mener de blant annet hvor ofte appen krasjer, rendre-tider og om den bruker uforholdsmessig mye batteri. 

«En intern analyse viste at manglende stabilitet var årsaken til halvparten av 1-stjerne-vurderingene i Google Play», skriver søkemotorgiganten i utviklerbloggen for Android.

Fra før av har de sett på vurderinger og antall avinstalleringer for å vurdere kvaliteten på appene - over to millioner til sammen.

Oppfordrer til å bruke Vitals

Nå oppfordrer de utviklere til å benytte seg av Vitals, som ble annonsert på Googles I/O-konferanse i vår. Tjenesten tester apper sin ytelse, og gir tilbakemelding på hvor google mener appen trenger forbedringer.

Google har fra før av lansert en massiv kampanje for å få webutviklere til å lage mobilvennlige utgaver av hjemmesidene sine. Sider som er trege å laste eller vanskelige å navigere har blitt skjøvet ned på listen over søkeresultatene til fordel for enklere og raskere sider.

I likhet med ytelsestesten for applikasjoner, finnes det også en ytelsestest for mobil-sider.

Facebook straffer trege mobil-sider

Google er ikke alene om å belønne programvare de selv anser som bra. Tidligere denne uken annonserte Facebook at deres algoritme nå vil ta lastetider med i betraktningen når de velger hvilke innlegg som skal dukke opp i nyhetsstrømmen din. 

«Trege nettsider kan se en nedgang i mengden trafikk de får fra Facebook», skriver de.

Selskapet legger også ved en rekke tips for å øke hastigheten på mobilsider.

Dette inkluderer å bruke asynkrone script, komprimere bilder, og å benytte såkalt multi region hosting for å forbedre responstiden til tjenere.

Kommentarer (5)

Kommentarer (5)
Til toppen