BEDRIFTSTEKNOLOGI

Er hodet ditt IT-sikkert?

Hvis IT-sikkerheten svikter, er det sjefens feil. Et nytt prosjekt fra Eterra snuser opp svak sikkerhet i hodet på de som sitter på pengene.

11. apr. 2002 - 06:15
Eterra



Hans Peter Østrem



Av 45 deltagere på årets Teknologiforum, utgjorde ledelsens manglende fokus på sikkerhet det største gapet blant de 12 kriteriene som ble målt, etter testing med Eterras sikkerhetssjekk. Spriket mellom dagens situasjon og ønskelig situasjon var på 50 prosent. I en rapport fra testingen, fremholdes det at resultatene kan bli katastrofale for de bedriftene som har de største manglene.

En kommune ble nylig dømt til å betale flere hundre tusen i erstatning til en bedrift, på grunn av manglende sikkerhet i kommunens sikkerhetssystemer, og Østrem mener vi bare vil få se mer av denslags om sikkerheten ikke skjerpes.

- Vi skal ikke drive skremselspropaganda. Det er mange som tenker at sikkerhet må koste mange penger, men man kommer langt med å tenke logisk, å ha et tankesett som sørger for å oppdatere antivirus, gå gjennom logger, ha kontroll med folk som slutter i bedriften og så videre.

Og det er altså ledelsens ansvar å sørge for at det legges til rette for et slikt tankesett.

Foruten ledelsens engasjement, måler Eterras scan-modell bedriftens sikkerhetssertifiseringer, antivirus, sikkerhet ved hjemmekontor, kryptering, sikkerhetspolicy, autentisering, web/portal, IDS (nettverksinnbrudds-alarm), rutiner på e-post, rutiner og linje- / aksess-sikkerhet.

- Det er naturlig å ha en holdning til alle disse sidene når en bedrift skal tenke sikkerhet, mener Østrem.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.