KUNSTIG INTELLIGENS

Er jaguar et kjøretøy eller kattedyr? Algoritmer pøser ut CO2 for å forstå språket vårt

Når forskere i maskinlæring og algoritmer verden over utvikler algoritmene sine, skjer det med enorme mengder beregninger og et tilsvarende stort strømforbruk.

Er en jaguar en bil eller et rovdyr? For å forstå ordet «jaguar» i en tekst, må konteksten analyseres. Jo større tekst som analyseres, desto mere nøyaktig vil forståelsen være, siden algoritmen har mer kontekst å forholde seg til. Hvis teksten inneholder kontekst i form av ord som byttedyr, jungel, flekker, hjørnetenner, jaktmønster og lignende, vil algoritmen kunne vurdere at teksten dreier seg om en stor katt.
Er en jaguar en bil eller et rovdyr? For å forstå ordet «jaguar» i en tekst, må konteksten analyseres. Jo større tekst som analyseres, desto mere nøyaktig vil forståelsen være, siden algoritmen har mer kontekst å forholde seg til. Hvis teksten inneholder kontekst i form av ord som byttedyr, jungel, flekker, hjørnetenner, jaktmønster og lignende, vil algoritmen kunne vurdere at teksten dreier seg om en stor katt. Foto: <a href="https://unsplash.com/@geran?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText">Geran de Klerk</a> / Unsplash
Niels Møller Kjemtrup, Ing.dk
8. aug. 2019 - 20:00
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.