BEDRIFTSTEKNOLOGI

Er smart bagasje fremtiden?

Samsung og Samsonite slår seg sammen.

Teknologi fra Samsung kan snart gjøre bagasjen mye smartere.
Teknologi fra Samsung kan snart gjøre bagasjen mye smartere. Bilde: Samsonite
4. mai 2015 - 15:39

Bagasje som kan forsvinne på flyplasser og andre reisesituasjoner er noe som berører mange. 

Det er også en problematikk som flere har forsøkt å ta opp ved å utstyre kofferter med GPS-sporing og lignende løsninger. 

Nå kan det hende at vi står foran et gjennombrudd, der teknologi-giganten Samsung og bagasje-eksperten Samsonite vil jobbe sammen om å utvikle smarte løsninger som bør gjøre livene våre lettere.

Full oversikt

Ifølge britiske Daily Mail er det GPS som er nøkkelen i samarbeidet, og bagasjen vil kunne hele tiden informere eieren om hvor det befinner seg. Man vil kunne få beskjed når koffertene lastes ut av flyet og når de er i ferd med å ankomme bagasjebåndet. 

Man vil også kunne bli advart om bagasjen åpnes av uvedkommende, eller hvis eieren flytter seg for langt unna kofferten.

Les også: App lar blinde finne frem.

Målet er imidlertid mer funksjonalitet enn lokasjonsporing. Samsonite ser for seg et system som vil gjøre det mulig å koble koffertene til nettskyen der de vil automatisk kunne kommunisere med flyselskapene. Meningen er at brikkene i bagasjen vil kunne si i fra til selskapene hvor mye de veier og hvor de skal, slik at det ikke skal være nødvendig å gjennomføre innsjekkingsprosessen med utskrift av papirlapper som må klistres på. Med slik funksjonalitet vil man bare trenge å sette baggen fra seg på et bånd, og det vil allerede være kommunisert til flyselskapet. Dette er et konkret prosjekt som blant annet Lufthansa og Emirates skal jobbe med. 

Et litt mer ambisiøst prosjekt er bagasje som er selvkjørende og følger eieren. Dette er også noe som er mulig i dag, men motorene tar fremdeles for mye plass og veier for mye. 

Uansett, det finnes stadig flere løsninger som gjør flyplasser mer tilkoblet, som forskjellige typer beacons, og det er bare rimelig at utviklingen omfatter noe så verdifullt som bagasje man har med seg. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.