Ergogroup skal drifte Vital i fem år

Avtalen gjør Vital-eier DnB Nor til en av IT-selskapets største kunder.

Ergogroup skal drifte Vital i fem år

Ergogroup har inngått avtale med DnB Nor om drift av selskapets desentrale IT-plattform for Vital Forsikring, går det frem av en pressemelding. Avtalen er femårig, og er verdt 330 millioner kroner. Den gjør DnB Nor til en av Ergogroups største kunder.

Avtalen omfatter leveranser av tjenester som sentrale og distribuerte servere, klienter, kommunikasjonsløsninger, lagringssystemer, lokal IT-service og applikasjonsdrift. Den er en forlengelse av en eksisterende driftsavtale. IT-direktør Runar Holen i DnB Nor forklarer at den nye avtalen lar Ergogroup overta eierskap til servere og produksjonsutstyr, slik at deres rolle blir ren tjenesteleverandør.

– Avtalen omfatter også en betydelig konsolidering av servermiljøene for utvikling, test og produksjon. Og ikke minst får vi en kostnadseffektiv løsning med forutsigbare kostnader, sier Holen.

I forbindelse med overtakelsen av applikasjonsdriften på fag- og forretningsapplikasjonene i Vital Forsikring overtar ErgoGroup fire ansatte fra DnB NOR samt fem eksterne konsulenter.

    Les også: