BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ericsson-ansatte frykter for jobbene

Ericssons ansatte på Sørlandet er usikre på jobbene sine etter at selskapet har gitt melding om at deler av virksomheten blir solgt. Outsourcing vil også kunne komme på tale. En avklaring kommer om få uker.

Frode Eriksen
13. juni 1999 - 17:45

Ericsson kaller restruktureringen som nå pågår i konsernet over hele verden for "Fit for the future", der målet blant annet er å redusere arbeidsstyrken med 10.000 personer, for å gjøre konsernet mer konkurransedyktig.

I Norge er målet en bemanningsreduksjon på vel 15 prosent av de 1100 ansatte i Asker og i Arendal, aller helst ved naturlig avgang, førtidspensjonering, omplasseringer og outsourcing. Flere ansatte i Arendal, velger å slutte på grunn av den usikre situasjonen.

De Ericsson-ansatte på Sørlandet ser på outsourcing som den største trusselen mot arbeidsplassene. Allerede før den varslede redstruktureringen var arbeidet i gang med å undersøke outsourcing-mulighetene for virksomheten på Sørlandet, skriver Agderposten. Avisen skriver at konklusjonen kan bli at deler av virksomheten selges.

Nytilsatt sjef for Ericssons virksomhet på Sørlandet, Kristen Strat sier til avisen at analysefasen for hva som det skal satses på nærmer seg slutten.

- En avklaring vil komme enten like før eller like etter sommerferien. Outsourcing betyr at vi omstrukturerer ulike deler av vår virksomhet. Det vi ser på i denne omgang er vår leveranseorgansisasjon, Operation. Her venter vi at volumene blant annet på leveranser til Telenors fastnett og mobilnett vil falle. Da kan det kanskje være naturlig å selge ut virksomhetene og så kjøpe tilbake de tjenester vi trenger, sier Strat.

Ericsson skal etter planen flytte virksomheten til nye lokaler i Grimstad, og disse planene er det ikke endret på. - Alle flytter til Grimstad, men noen vil få en ny arbeidsgiver, sier Strat.

Ericsson har i underkant av 500 ansatte i Arendal, og halvparten av disse er knyttet til Operation-avdelingen.

Etter det Agderposten kjenner til har en konsulentfirma antydet at inntil 125 Ericsson-ansatte på Operation kan bli berørt av outsourcing.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.