Ericsson forventer kraftig mobilvekst

En internrapport i Ericsson forteller at salg av mobiltelefoner vil få stadig større betydning for selskapets resultat. Selskapet regner med at mobilmarkedet om fem år tar unna 350 millioner mobiltelefoner.

I år vil mobiltelefoner utgjøre en tredel av Ericssons driftsresultat, som analytikere regner med havner på rundt 15 milliarder kroner.

Prognosene for Ericssons salg av mobiltelefoner blir stadig viktigere for markedets vurdering av Ericsson-aksjen, skriver Dagens Industri, som siterer Ericssons eget budsjettarbeide for det fremtidige mobilmarkedet.

Ericssons interne anslag for det internasjonale telekommarkedet er 350 millioner apparater, som er 60 millioner over selskapets offisielle syn om at det vil bli solgt 290 millioner telefoner samme år.

Svenske analytikere regner med at mobiltelefonsalget i verden i år 2001 vil ligge på mellom 190 millioner og 275 millioner apparater, med andre ord godt under Ericssons offisielle anslag.

- Vår offisielle prognose er fast og den jobber vi etter, sier Bo Albertson, informasjonssjef i Ericsson Mobile Phones, til Dagens Industri.

Ericsson antas å ha en markedsandel på 17 prosent av verdens mobiltelfonmarked, og at den posisjonen vil styrkes til mellom 20 og 23 prosent ved årtusenskiftet.

Til toppen