Ericsson kan unngå gruppesøksmål om bestikkelser

En domstol i USA har avvist et gruppesøksmål fra aksjeeiere i telekomselskapet Ericsson i forbindelse med betaling av bestikkelser til IS i Irak.

En gruppe aksjeeiere mener at Ericssons ledelse ikke overholdt informasjonsplikten, og har gått til gruppesøksmål i USA. Det er nå avvist av en domstol.
En gruppe aksjeeiere mener at Ericssons ledelse ikke overholdt informasjonsplikten, og har gått til gruppesøksmål i USA. Det er nå avvist av en domstol. Illustrasjonsfoto: Pontus Lundahl / TT / NTB
25. mai 2023 - 08:56

Det svenske selskapet erkjente i 2022 å ha betalt bestikkelser til IS i Irak da den ytterliggående islamistgruppa kontrollerte deler av landet. For dette fikk selskapet en bot på ti milliarder kroner fra USAs myndigheter i fjor. Saken ble etterforsket videre og ble avsluttet med ytterligere en bot på 2,2 milliarder kroner i mars i år.

Som en følge av korrupsjonssaken gikk en gruppe aksjeeierne til søksmål mot selskapet i USA, med begrunnelse at Ericssons ledelse ikke overholdt informasjonsplikten om saken. Det er dette søksmålet som nå er avvist av en domstol.

– Retten avviste fullt ut saksøkers påstander om at Ericsson villedet investorer og slo fast at Ericsson ikke brøt sin informasjonsplikt overfor investorer, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Kjennelsen kan imidlertid ankes og Ericsson skriver i en pressemelding at de vil fortsette å forsvare seg «kraftfullt» om det blir en anke.

Apple beskyldes av EU for å utnytte sin uhyre sterke markedsposisjon og kan snart vente seg en kraftig bot, ifølge Financial Times.
Les også

FT: Apple kan om kort tid få milliardbot av EU

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.