Ericsson oppgraderer super-nalle

Mobiltelefonen R380E med ekstra stor skjerm relanseres med blant annet nye menyer og større batterikapasitet.

Ericsson lanserte R380 i fjor på disse tider etter nesten to års utviklingsarbeide. Resultatet ble Ericssons svar på lommemaskinen; en mobilmodell som var en kombinasjon av en PDA og en mobiltelefon. Samtidig var modellen første mobiltelefon med operativsystemet EPOC.

Nå oppgraderer selskapet modellen. Den nye oppgraderte versjonen faller ikke uventet sammen med starten i Volvo Ocean Race, tidligere kjent som Whitbread. Modellen rekker ikke starten som var på søndag, men skal være i handelen i løpet av et par uker, skriver Mobil.

R380e er navnet på den nye utgaven som ikke bare kommer i ny farge (isteden for sort), men også med ny meny, nytt tastatur og 25 prosent bedre batterikapasitet enn forgjengeren.

Telefonen har sist oppdaterte WAP-browser, nærmere bestemt 1.2.1. For de som er avhengig av slikt er Tetris tilbake i modellen, noe R380 opprinnelig ikke hadde. Prisen på den nye modellen blir omtrent uendret fra R380.

Modellen er forøvrig som den gamle, med synkronisering mot PC, modem og IR, den har stemmestyring og har trykkfølsomt display med håndskriftgjenkjenning og elektronisk visittkort, håndfrisett er inkludert i pakken, støtter secureID og gir automatisk tidssone om operatøren støtter dette. Inkludert er også en Lotus Organizer og en RS232-kabel.

Til toppen