Ericssons nye Nokia-dödare

Konsept-telefonen 'Mia' skal bli Ericssons skyts i kampen om ungdomsmarkedet.

Konsept-telefonen 'Mia' skal bli Ericssons skyts i kampen om ungdomsmarkedet.

Det er den svenske avisen Expressen som presenterer det de mener blir Ericssons nyeste 'nalle' (mobiltelefon på svensk).

Bildet du ser her er en manipulert versjon av en allerede eksisterende Ericsson-telefon. Men ifølge Expressen kan det hende at Mia blir seende omtrent slik ut.

'Mia' er selskapets topphemmelige Nokia-dödare, og den skal helt konkret ta opp kampen med finnenes sexy ungdomshit 8210.

Avisen skriver at Ericsson er igang med å 'ta en Volvo' - det vil si forandre design og image på produktene totalt.

- Vi har nylig ansatt en ny design-sjef, og da regner vi med det vil komme endel endringer i telefonenes utseende, sier Peter Bodor fra Ericssons informasjonsavdeling til digitoday.

Han er ikke imponert over Expressens spekulasjoner, og nekter å kommentere noe som helst om utviklingsarbeidet som foregår der i gården.

- Av prinsipp kommenterer vi aldri produkter som er under utvikling, sier han.

Ericsson har tapt markedsandeler mot Nokia, som med sine designøvelser har kapret ungdommmene. Derfor skal det firkantede, business-preget på Ericssons telefoner byttes mot rundere, mer trendy former, som også kan friste ungdommer og kvinner, ifølge Expressen.

Mia skal være omtrent like stor som 8210, med få millimeters forskjell. Telefonen skal ifølge Expressens kilder inneholde bluetooth-teknologi, og det spekuleres om GPRS og WAP 1.2, som er litt mer avansert enn dagens WAP.

Til toppen