Erklærer Fatwa mot pirater

BSA har alliert seg med stor-muftiene i Al Azhar i Kairo, og det er nå utstedt en Fatwa mot piratvirksomhet i landet.

BSA har alliert seg med stor-muftiene i Al Azhar i Kairo, og det er nå utstedt en Fatwa mot piratvirksomhet i landet.

Egypts 65 millioner innbyggere møter ikke bare trusselen fra programvareprodusentenes antipirat-organisasjon Business Software Alliance.

De må også være klar over at piratvirksomhet dekkes av en Fatwa fra stor-muftien ved Al Ahzar i Kairo, som er en av BSAs allierte.

En Fatwa er et offisielt standpunkt som skal klargjøre en eller annen saks forhold til Islam. Når den høyeste religiøse autoriteten for Sunni-muslimene, sjeik Ibrahim Atta Allah, erklærer at piratvirksomhet dekkes av en slik, er det ikke bare bare å gå ut og kjøpe piratversjonen av Eminems siste plate, for ikke å snakke om programvare fra Adobe, Apple eller Microsoft, som er noen av organisasjonene som bak BSA.

USA har bidratt med millioner av dollar for å forbedre rettighetslovgivningen i landet, og en ny lov er under behandling i Egypts parlament, skriver Law.com.

Programvareselskapene anslår at de tapte 12 millioner dollar på piratvirksomhet i Egypt i år 2000. Lovgivingen skal strømlinjeformes i forhold til FNs lovverk, noe som blant annet har skapt bekymring i forhold til medisinske patenter. Medisiner kan bli så dyre at ikke folk har råd til dem, mener noen.

Det spørs om ikke Egypts designmiljø vil lide under at piratkopier av Photoshop og Illustrator plutselig er offisielt erklært "haram" (forbudt) med utgangspunkt i Islam.

Til toppen