Erstatter IBM Lotus med Microsoft Outlook

Kontorene til Sveriges regjering skal bytte til nytt e-postsystem.

Erstatter IBM Lotus med Microsoft Outlook

Kontorene til Sveriges regjering skal bytte til nytt e-postsystem.

Nettmagasinet Computer Sweden melder at Regeringskansliet i Stockholm har påført Lotus Notes et prestisjenederlag. Regjeringskontorene – inkludert fagdepartementer og forvaltningsavdelinger underlagt statsministeren – skal nemlig installere nytt e-postsystem i 2010, og har bestemt seg for å bytte ut IBM Lotus Notes/Domino med Microsoft Outlook/Exchange.

Regeringskansliet med sine 5000 ansatte har bestemt seg for å standardisere på Microsoft-produkter, forklarer Computer Sweden. Beslutningen skal ha vakt motstand i utenriksdepartementet, der erfaringen er at Notes fungerer bra mot utlandet.

Avgjørelsen er tatt etter grundige overveielser, og motivert med blant annet enklere integrasjon med nye funksjoner, enhetlig brukergrensesnitt, og brukernes antatte kjennskap til Microsoft. Det er ikke gjennomført noen brukerundersøkelse for å lodde stemningen.

Under årets IBM Lotus’ store kunde- og partnerarrangement Lotusphere for to uker siden, fortalte IBM at antall brukere av Lotus Notes har økt verden over, og at flere store miljøer, blant dem Coca-Cola, har valgt å bytte ut Outlook og Exchange med Notes og Domino.

Samtidig har sjefen for Microsofts internasjonale satsing, Jean-Philippe Courtois, sagt at 4,9 millioner Notes-brukere byttet til Exchange i løpet av 2008.

    Les også:

Til toppen