Essensielt tilbehør i New York

Til uken starter Mac World Expo i New York - Apple inntar det store eplet. digi.no hjelper deg å overleve i storbyen.

For de heldige som skal til New York på Mac World Conference and Expo til uken er det et par ting man ikke skal glemme.

En av dem er at New York er en diger by, og det er lett å rote seg bort, spesielt hvis man går på en av nerde-festene som skal arrangeres i løpet av konferansen.

For eksempel skal det arrangeres nerdegalla, eller Geek Gala, "fra halv åtte til det blir tomt for øl" tirsdag kveld.

Da kan det være fint å få litt hjelp til å finne tilbake til hotellet etterpå. Som vanlig kan man her henvende seg til sin alltid like pålitelige lommedatamaskin.

En venn i nøden:


Nyttig for "barn" og fulle menn

Før du reiser kan det være lurt å orientere seg litt om forskjellige kartprogrammer som finnes for lommedatamaskinen din. Her er det mye å velge imellom, og ikke alt er like bra. Hvem innbiller seg vel at de kan forstå kronglete streker på grå bakgrunn etter klokken to på natten?

Da trengs det mer nøyaktig og grafisk fremstilling av nærmiljøet for å komme seg heimat. Gjerne med detaljerte tegninger av både husfasader, trær og kjæledyr som måtte befinne seg i nærheten.

På sidene til Palmgear finnes det for eksempel en kategori som heter Travel/Navigation. Der finner man en liste over kartprogrammer som er tilgjengelig for den populære Palm Pilot lommedatamaskinen.

Her kan man også vurdere om kartene er tydelige nok til å finne veien hjem, enten man er svimmel av å høre på Steve Jobs' tale eller andre ting.

For de med skikkelige problemer kan man koble til satellittnavigering, som i tillegg lagrer reiseruten etterpå.

Les:


digi.no tester: Navigeringsprogrammer for PDA med GPS
digi.no tester: Navigering - hvordan koble GPS til PDA
digi.no tester: Rand McNally StreetFinder GPS for Palm
digi.no tester: Garmin eTrex GPS

Både Lonely Planet og mange andre reiseguider har omfattende oppslagsverk for lommedatamaskiner, så man kan navigere i jungelen av restautanter, barer og annen underholdning.

Bladet Macworld har laget en liten byguide sm kan lastes ned gratis fra deres sider, som i tillegg til restauranter, hoteller og andre by-ting inneholder oversikt over sportsarrangementer, broadway-show, og shoppingtips under konferansen.

Ja, også programmet for selve utstillingen, da.

Mac World Expo går fra 18-21 juli, og forventningene er høye til hva eple-gjengen har kommet opp med denne gang.

Til toppen