Et uimotståelig tilbud i Microsoft-saken

Microsoft har tilbudt seg å dekke saksomkostningene til delstatene som ikke har sluttet seg til forliket, forutsatt at de trekker søksmålet innen ti dager.

Tilbudet ble fremmet sist torsdag, ifølge Washington Post. Ni delstater har hittil nektet å undertegne forliket mellom Microsoft og USAs justisdepartement.

Tilbudet til delstatene er et siste forsøk fra Microsofts side for å få avsluttet monopolsaken i USA, slik at det kan fokusere på etterforskningen i EU.

Washington Post skriver at tre delstater har nylig bekreftet at de vil føre søksmålet videre: Iowa, Connecticut og California. Statsadvokat Richard Blumenthal i Connecticut sier til avisa at forslaget fra Microsoft er helt irrelevant. Han mener at selskapet uansett må dekke delstatenes omkostninger siden skyldskjennelsen ble opprettholdt av ankeinstansen.

Forliket tar ikke opp hvordan partenes saksomkostninger skal dekkes. Emnet er skal være gjenstand for pågående forhandlinger. Microsoft sier det er delte meninger om dekningen av saksomkostninger til delstater som ikke er med på forliket. Her skal dommeren ha det avgjørende ordet.

Til toppen