Ett år siden Code Red-kaos

I dag er det ett år siden Code Red-ormen infiserte 359.000 maskiner på 14 timer. Slik så det ut da nettet ble oversvømt med den Microsoft-spisende ormen.

I dag er det nøyaktig ett år siden Code Red-ormen eksploderte som rottepest i datamaskiner verden over. Ormen, som benyttet seg av en buffer-oversvømmelse i Microsofts Internet Information Services-programvare, trengte ingen hjelp til å infisere 359.000 datamaskiner på 14 timer, og på ett tidspunkt spiste den seg inn på 2000 servere i minuttet.

Både Telenor, EDB og Microsoft ble utsatt for svineriet.

Internett-analytikerne i CAIDA lager blant annet kart over trafikk og hendelser på Internett. Da Code Red-ormen herjet som verst for ett år siden, satt teknisk sjef David Moore og overvåket utviklingen, og det er hans kart du kan se utsnitt av til høyre. Originalkartet viser hele verden, og avslører eksplosiv spredning i stort sett alle tettbefolkede områder.


Originalkartet, animert og ganske heftig, kan du fortsatt se på denne siden. Det animerte kartet er på 4MB, og er du heldig har ikke Slashdot-leserne oppdaget akkurat denne siden ennå, slik at det går an å se hvordan Code Red spiste seg utover.

Ormen er fortsatt ikke rensket bort fra alle maskiner. Fyren som tipset Slashdot om jubiléet får fortsatt gjennomsnittlig 42 forespørsler etter default.ida-filen hver dag.


43 prosent av alle infiserte maskiner befant seg i USA, mens også Norge ble utsatt for Code Red. Spredningstakten er skremmende og illustreres særdeles godt med grafene, QuickTime-animasjonene og GIF-ene som er lagt ut sammen med analysen. Les mer om analysen her:
Til toppen