JUSS OG SAMFUNN

Etter sju år med kopianklager har Apple og Samsung til slutt blitt enige

Har inngått forlik.

Kopistriden mellom Apple og Samsung er tilsynelatende over, i alle fall for denne gang.
Kopistriden mellom Apple og Samsung er tilsynelatende over, i alle fall for denne gang. Bilde: SeongJoon Cho/Bloomberg via Getty Images / All Over Press
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. juni 2018 - 10:45

Apple og Samsung har inngått forlik i den mangeårige striden mellom selskapene, hvor Apple har anklaget Samsung for å krenke Apples mønsterbeskyttelse for i alle fall iPhone. 

Det er blant annet Reuters som melder dette.

Før dette var den seneste utviklingen i saken at Samsung i mai ble dømt av en amerikansk domstol til å betale Apple totalt 539 millioner dollar. Av dette har selskapet betalt 399 millioner dollar på et tidligere tidspunkt. 

Dette var likevel et betydelig lavere beløp enn både Apples opprinnelige krav på 2,75 milliarder dollar, og erstatningen på 1,05 milliarder dollar som Samsung ble dømt til å betale i den første rettssaken, som ble avsluttet i 2012.

Det er foreløpig ikke kjent hva som er betingelsene i forliket.

De opprinnelige kopianklagene handlet om alt fra kjerneteknologi til ikoner på skjermen og enhetenes utforming. Apple mente rett og slett at Samsungs enheter var for like Apples egne, tilsvarende produkter. 

Spesielt skal dette har vært gjeldende for Samsung nyeste produkt på denne tiden, Samsung Tab. Ifølge Apple hadde den tilsvarende rektangulær design med avrundede hjørner, tilsvarende svarte kantlinjer og ikonmatriser.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.