Etterlyser bidragsytere til fri programvare

For femte gang skal det deles ut en pris for fremragende innsats for fri programvare i Norge. Nå ønskes nominasjoner.

For femte gang skal det deles ut en pris for fremragende innsats for fri programvare i Norge. Nå ønskes nominasjoner.

Prisen for fremme av fri programvare i Norge skal deles ut for femte gang av NUUG og Høyskolen i Oslo. Nå er nominasjonsperioden til årets pris innledet, og arrangørene ber derfor om forslag til kandidater som har gjort seg fortjent til prisen.

Kandidatene må oppfylle disse kriteriene:

En person eller en gruppe i Norge som har bidratt til utviklingen av, eller fremmet bruk av

* Linux, *BSD eller andre Unix-lignende operativsystemer

* Åpen kildekode

* Fri programvare

* Åpne standarder

Personer og organisasjoner som har vært nominert tidligere kan nomineres på nytt. Tidligere vinnere kan ikke nomineres på nytt med samme begrunnelse som da de vant prisen. Tidligere vinnere er Skolelinux (2002), Trolltech (2003), Snøfrix (2004) og eZ Systems (2005).

    Les også:

Juryen, som består av Bård Farstad, Knut Yrvin, Astrid Kleppe, Jakob Breivik Grimstveit og Hårek Haugerud, velger årets prisvinnere blant de innkomne forslagene.

Årets pris for fremme av fri programvare i Norge deles ut 26. oktober ved Høyskolen i Oslo. Årets prisutdeler er fornyingsminister Heidi Grande Røys.

Informasjon om hva forslagene skal inneholde og hvordan de kan sendes inn, finnes på denne siden. Der finnes det også en lenke til listen over årets kandidatforslag. Foreløpig er listen tom.

Til toppen