EU-domstol: Youtube har ikke ansvar for brukernes ulovlige videoer

Kan likevel kan holdes ansvarlig dersom de aktivt bidrar til å gjøre innholdet tilgjengelig.

EU-domstolen sier Youtube i utgangspunktet ikke har ansvaret dersom brukerne bryter opphavsretten.
EU-domstolen sier Youtube i utgangspunktet ikke har ansvaret dersom brukerne bryter opphavsretten. Illustrasjonsfoto: Lucy Nicholson/Reuters/NTB
22. juni 2021 - 11:15

YouTube og andre nettplattformer kan i utgangspunktet ikke holdes ansvarlig når brukerne laster opp videoer som bryter opphavsretten, fastslår EU-domstolen.

I henhold til rettsutviklingen i EU driver plattformene i prinsippet ikke overføring til allmennheten av opphavsrettslig beskyttet materiale som legges ut av brukerne, heter det i en kjennelse fra EU-domstolen tirsdag.

Samtidig presiserer domstolen at nettselskapene likevel kan holdes ansvarlig dersom de aktivt bidrar til å gjøre innholdet tilgjengelig – ut over å stille opp med selve plattformen.

Kjennelsen kommer etter en gjennomgang av to saker. I en av dem har musikkprodusent Frank Peterson saksøkt nettvideotjenesten. Han sier musikk han har produsert, blant annet en juleplate med Sarah Brightman, er lagt ut ulovlig.

Les også

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.