EU dropper etterforskning av Intel

EU skulle undersøke om verdens ledende brikke-produsent Intel egentlig var en bølle i sandkassa. Nå er monopol-saken droppet.

EU skulle undersøke om verdens ledende brikke-produsent Intel egentlig var en bølle i sandkassa. Nå er monopol-saken droppet.

EU har droppet den snart ettårige prosessen som skulle undersøke om Intel misbruker sin markedsposisjon til å presse andre ut av sandkassen.

Den årelange etterforskningen ble avsluttet etter at en av de to klagene fra Intel-rivaler ble frafalt, skriver AP.

Kommisjonen som skal undersøke konkurranseforhold, har sjekket den andre klagen og kommet frem til en foreløpig konklusjon om at anklagene mot Intel var grunnløse.
En talsmann for konkurransekommissær Mario Monti har bekreftet opplysningene om at de regner med å droppe saken med det første.


En talsperson i Intel sier til AP at de ikke har sett noen offisiell bekreftelse eller mottatt noe konkret fra kommisjonen, og at de derfor ikke vil kommentere saken. EU-saken kom i kjølvannet av en tilsvarende sak i USA, en sak som endte i september 2000 uten at det ble noen rettssak av det.

Brikkegiganten, som har en markedsandel på mer enn 80 prosent, har også klart å forsvare seg mot sivilsaker fra sine rivaler. En av de som klagde til EU var et amerikansk selskap, men EU nekter å si hvilket.

Anklagene mot Intel gikk på at deres rabattprogrammer og markedsføringsmetoder var anlagt på å presse mindre aktører ut av markedet, noe Intel selvfølgelig benekter.

Til toppen