KUNSTIG INTELLIGENS

EU ikke fornøyde med Chat GPTs datahåndtering

Open AIs tiltak for å få tekstroboten Chat GPT til å lage mindre feilinformasjon er ikke tilstrekkelige for å etterleve EUs dataregler, slår et EU-organ fast.

EU er misfornøyde med datahåndteringen til ChatGPT-eier OpenAI. Frykten er at tekstroboten gir tendensiøse og usanne svar.
EU er misfornøyde med datahåndteringen til ChatGPT-eier OpenAI. Frykten er at tekstroboten gir tendensiøse og usanne svar. Foto: Colourbox/59868780
24. mai 2024 - 14:45

– Selv om tiltakene som er innført for å etterleve transparens-prinsippet, er nyttige for å unngå mistolkning av Chat GPTs tekster, er de ikke tilstrekkelige til å etterleve regler om datanøyaktighet, heter det i en rapport fra Det europeiske personvernrådet (EDPB).

EDPB etablerte en arbeidsgruppe for å undersøke Chat GPT i fjor etter at lignende myndigheter i flere EU-land uttrykte bekymringer om den mye brukte tekstroboten.

Etterforskninger av Chat GPT pågår stadig i flere land, og det er derfor ikke mulig å komme med en endelig konklusjon ennå, heter det i rapporten.

Videre heter det at Chat GPTs nåværende opptreningsmodell kan føre til at den gir svar som er forutinntatte eller funnet på.

– I tillegg vil svarene som gis av Chat GPT, trolig bli ansett som faktabaserte av brukere, inkludert informasjon om individer, uavhengig av om de er sanne eller ei, står det i rapporten.

Snakkerobotene begynne å bli tallrike, og en av de nyere tjenestene som rangerer tjenestene heter Chatbot Arena.
Les også

Flere hundre tusen stemte: Kåret den beste snakkeroboten

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.