BEDRIFTSTEKNOLOGI

EU-kommisjonen fornyer Windows-parken

EU-kommisjonen etterforsker Microsoft for brudd på konkurranselovene, og kjøper Windows-servere for 12,7 millioner euro.

Forholdet er avslørt av det britiske nettmagasinet The Register, som har funnet en offisiell notis i EU Tenders Electronic Daily, datert 28. januar. Notisen gjør rede for en kontrakt med Dell, til en verdi av 12,7 millioner euro. Den omfatter små, mellomstore og store servere med tilbehør og programvare, samt tjenester innen vedlikehold og liknende.

Avtalen føres tilbake til en anbudskonkurranse fra juni i fjor, der EU-kommisjonen ville ha pakketilbud for 237 små servere, 445 mellomstore servere og 68 store servere.

Samtidig skal EU-kommisjonen være i ferd med å oppgradere en anseelig del av sine PC-er til Windows XP.

EU-kommisjonen kunngjorde i juli i fjor, altså en måned etter denne anbudsinnbuydelsen, at det ville satse på Linux og åpen kildekode. Det skal fortsatt være noen som tror dette var alvorlig ment, ifølge The Register.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.