EU liker fortsatt ikke platebransjens nettsatsinger

En EU-konferanse sist helg bekreftet at EU kan komme til å legge hindringer i veien for platebransjens nettsatsinger Pressplay og MusicNet.

En EU-konferanse sist helg bekreftet at EU kan komme til å legge hindringer i veien for platebransjens nettsatsinger Pressplay og MusicNet.

En talsmann for EUs konkurranseminister Mario Monti bekreftet sist helg EU-kommisjonens syn på platebransjens nettsatsinger. To blokker innen platebransjen skal lansere hvert sitt nettsted med separate tjenester iløpet av høsten.

EU-kommisjonen synes pressplay og MusicNet ser suspekte ut i forhold til mulig kartellvirksomhet.

Uttalelsene på konferansen kommer bare dager etter at Napsters bane-kvinne, dommer Marylin Patel uttalte at plateselskapenes nettsatsing "lukter vondt".
- Det er en rekke aspekter ved disse to selskapene som nødvendiggjør undersøkelse for å avgjøre om de legger restriksjoner på konkurransen. Begge disse samarbeidsselskapene viser sterk grad av vertikal integrasjon til handels-tjenesteyting på nettet, kombinert med en horisontal konsentrasjon fra fem til to dominerende "players". Undersøkelsene er underveis, sier en talsmann for Monti til Sunday Times.


EU har allerede stoppet flere forsøk på fusjoner i musikk- og platebransjen, av frykt for konkurransehemmende sammenslutninger.

Konferansen ble arrangert av den belgiske regjeringen, men er blitt kritisert fordi Philippe Kern, som er generalsekretær i Independent Music Companies Association, organiserte konferansen.

Konferansen dreide seg om hvorvidt de små, uavhengige selskapene vil få samme muligheter til å bruke tjenesten som de store, og EUs avgjørelser på dette området vil være viktig for hele musikkbransjen.

Til toppen