EU har nektet å godta en forespørsel fra USA om å utsette sentrale elementer av sitt kontroversielle personverndirektiv.
Det vidtrekkenede initiativet har som mål å beskytte EU-borgerne mot misbruk av personlige data på verdensbasis, skriver Financial Times.
Direktivet inkluderer muligheten til å "kutte kabelen", eller hindre dataoverførsel til land som EU mener har for dårlig databeskyttelse.
Helt siden det ble innført i 1998 har det skapt bråk med USA, selv om et kompromiss som ble inngått ifjor gjorde klimaet mer behagelig.
Everyday.com blottet en halv million personer
Slutt på søknad for dataregistrering
Vil du være anonym?
Nå planlegger EU å kreve at finansinstitusjoner underskriver en standardkontrakt for å sikre at den informasjonen de eksporterer til land utenfor EU behandles innenfor rammene av direktivet.
USAs handelsdepartement ba i forrige måned om at EU utsetter godkjennelsen av kontrakten, og ifølge Financial Times mener USA at kontrakten kan gjøre det vanskeligere for Brüssel og Washington å bli enige om hvordan direktivet skal benyttes overfor finansielle tjenester.
John Mogg, øverste sjef for EU-kommisjonens interne markedsdirektorat, sier til FT at USAs nåværende personvernlovgivning ikke er god nok, og benekter at kontrakten vil hindre arbeidet med å frembringe en internasjonal avtale.