BEDRIFTSTEKNOLOGI

EU satser på open source

EU-kommisjonen har publisert en rapport der det anbefales at regjeringene deler open source-programvare, for å spare penger og slippe begrensende lisenser.

12. juli 2002 - 10:25


Pooling Open Source Software'Interchange of Data between Administrations'

Les også

Taiwan vil ha åpen kildekode i offentlig sektor
Tysk offentlig sektor satser på Linux
Pentagon-studie støtter åpen kildekode
Politiker vil pålegge staten å bruke åpen kildekode
Sparer 175 millioner kroner på fri programvare i skolen

Det vil først og fremst dreie seg om applikasjoner som skal forenkle administrasjonen av offentlige anliggender som veier, helsevesen, utdannelse, skattesystemer og rettssystemer. Dermed er det ikke sagt at alle datamaskiner i EU vil ha Mandrake installert, men rapporten bruker likevel både Mozilla, KDE og OpenOffice som eksempler på programvare som distribueres under åpne lisensbetingelser.

Programvare som utvikles spesielt for e-regjering, bør slippes til POSS-portalen med slike åpne lisenser, så andre regjeringer kan få nytte av den, konkluderer rapporten. POSS skal også fungere som en kunnskapssentral der man kan få hjelp til å installere sitt ny-nedlastede skatteadministrasjons-system, for eksempel.

Rapporten går også inn på argumentene for å bruke Copyleft og GNU General Public License på programvare de utvikler, heller enn å låse dem til andre lisenstyper. Les rapporten her:
Pooling oopen Source Software

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra