EU skal dømme Microsoft bak lukkede dører

EUs konkurransekommissær Mario Monti sier Microsoft må svare på anklageskrivet som er lekket ut, og at en høring vil foregå bak lukkede dører senere i høst.

EUs anklageskriv som lekket ut til pressen tidligere denne uken, var ikke ment for offentliggjøring, sa EUs konkurransekommissær Mario Monti til pressen i går. Han presiserte også at noen avgjørelse om bot eller annen form for straff ikke vil bli tatt før Microsoft har forklart seg gjennom et skriftlig svar på anklageskrivet og gjennom en høring der det vil få anledning til å konfronteres med de som har klaget selskapet til EU-kommisjonen, blant dem Sun.

Mens monopolsaken i USA går for seg i åpen rett, føres den i EU bak lukkede dører. Monti sa at lekkasjen av anklageskrivet vil etterforskes. Microsofts svar skal ikke offentliggjøres, og en eventuell høring - det er opp til Microsoft å kreve en - vil foregå bak lukkede dører. Deretter er det EU-kommisjonen som dømmer.

Monti advarte også at andre straffetiltak enn bot kan komme på tale. Wall Street Journal viser til andre kilder i EU-systemet, som sier at kommisjonen kan tenkes å pålegge Microsoft å endre produkter, for eksempel forby integrering av videoprogramvare i Windows XP, eller påbud om å gi konkurrenter innen Windows-applikasjoner tilgang til endringer i operativsystemet samtidig som Microsofts egne applikasjonsutviklere.

Til toppen