EU skviser fusjonspartnere

MCI tilbyr seg nå å selge alt som heter Internett i selskapet, inkludert kundeporteføljen, for å sikre EU-kommisjonens OK for en fusjon med WorldCom.

MCI tilbyr seg nå å selge alt som heter Internett i selskapet, inkludert kundeporteføljen, for å sikre EU-kommisjonens OK for en fusjon med WorldCom.

For få uker siden inngikk MCI en avtale med Cable & Wireless (C&W) om salg av Internett-infrastruktur for fire milliarder kroner. Nå skal MCI være villig til også å vurdere kundeporteføljen selskapet sitter med innenfor aksess til Internett for å få EUs konkurransemyndigheter med på fusjonsplanene med WorldCom.

Cable & Wireless har tapt i en lavere rettsinnstans i USA i et forsøk på å sikre seg førsteretten til ytterligere nedsalg i MCI. Selskapet mener det sitter med løfter fra MCI om at C&W er det første selskapet som skal kontaktes ved ytterligere nedsalg.

Forhandlingene mellom MCI, WorldCom og EU-kommisjonen har satt WorldCom-sjef Bernhars Ebbers' fusjonsplaner på en hard prøve. Ikke bare for selve fusjonsprosessen, men også i forhold til MCIs avtale med C&W, der sistnevnte får et betydelig løft i USA, hvor selskapet så langt har vært svakt. Om C&W også får ivareta MCIs kundeportefølje, vil dette være gull verdt for det britiske telekomselskapet, hvis globale ambisjoner nå får et nytt puff i riktig retning.

Om ikke C&W ender som kjøper av MCIs Internett-kunder, er det flere mulige kjøpre på banen. Blant annet Telenors samarbeidspartner IXC Com., AT&T, Sprint, GTE og PSINet, som nesten alle har levert klager mot om ikke markedsdominansen på Internett reduseres.

Kommisjonen hadde opprinnelig satt 15. juni som frist for å komme fram til en akseptabel løsning med WorldCom/MCI.

Til toppen