KRIGEN I UKRAINA

EU, Storbritannia og USA: Russland utførte dataangrep rett før invasjonen startet

EU, Storbritannia og USA anklager Russland for å ha stått bak et dataangrep som rammet EU-land en time før invasjonen av Ukraina startet. 

EU hevder cyberangrepet skjedde én time før Russland invaderte Ukraina, og at det la til rette for den militære aggresjonen.
EU hevder cyberangrepet skjedde én time før Russland invaderte Ukraina, og at det la til rette for den militære aggresjonen. Foto: NTB/MAKSIM LEVIN
10. mai 2022 - 14:12

EUs utenrikssjef Josep Borrell sier i en uttalelse at angrepet skjedde én time før Russland invaderte Ukraina, og at angrepet la til rette for den militære aggresjonen.

– Dette uakseptable dataangrepet er nok et eksempel på Russlands uansvarlige cyber-oppførsel, som også utgjorde en integrert del av landets ulovlige og uberettigede invasjon av Ukraina, heter det i uttalelsen.

En uttalelse fra det britiske utenriksdepartementet sier at Russland siden starten på invasjonen har stått bak en rekke dataangrep, i tillegg til angrepet 24. februar da invasjonen startet.

Dataangrepet rettet seg da mot Viasat, et amerikansk kommunikasjonsbyrå med virksomhet i Ukraina, og hadde en større innvirkning over hele det sentrale Europa.

– Selv om hovedmålet antas å ha vært det ukrainske militæret, ble andre kunder berørt, inkludert privatpersoner og bedrifter. Vindparker ble også berørt, heter det.

Microsoft forpliktet seg i fjor til å investere over ti milliarder dollar i OpenAI. Her er OpenAI-sjef Sam Altman (t.v.) sammen med Microsoft-topp Satya Nadella.
Les også

EU vil til bunns i om Microsofts investering i Open AI er en forkledd fusjon

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.