BEDRIFTSTEKNOLOGI

EU utsetter behandlingen av Microsofts investering i Telewest

Lillejulaften skulle EU-kommisjonen ha behandlet Microsofts investering på tre milliarder dollar i Storbritannias nest største kabel-tv-operatøren Telewest. Behandlingen er utsatt på grunn av manglende dokumentasjon.

Eirik Rossen
24. des. 1999 - 11:17

Investeringen ble kunngjort i mai som ledd i en omfattende finansoperasjon med AT&T. Microsoft skulle betale tre milliarder dollar og få en 29,7 prosent andel i Telewest, der den andre storaksjonæren er AT&T-datteren Liberty Media Group.

EU-kommisjonen ble offisielt orientert 19. november. Godkjenningsprosessen varer normalt en måneds tid. At dokumentasjonen ble kjent ufullstendig, fører til at godkjenningen tidligst kan foreligge i slutten av januar. Ifølge Reuters betraktes ikke utsettelsen som dramatisk. Det er ikke sjeldent at tilsvarende saker blir utsatt på grunn av manglende dokumentasjon, blant annet fordi amerikanske selskaper ikke er vant med strengere krav i EU enn i USA.

Microsoft har investert tungt internasjonalt i kabel-tv-selskaper i hele 1999. Investeringene gjenspeiler programvarehusets erkjennelse av at PC-epoken går mot slutten og at det gjelder å stå på flere bein for å møte de kommende omveltningene i marked og teknologi.

Les mer om Microsofts investeringer i år:


Sju måneders samtaler bak avtalen
Microsofts mål med Ericsson-avtalen
Ericsson og Microsoft i trådløs ektepakt
Microsoft-investeringer innen nettverk, verktøy og programutleie
Microsoft kjøper opp multimediateknologi
Microsoft: Strategiske investeringer i spill
Oppkjøp skal sikre vekst for Microsofts portal MSN
Microsoft er en kraft innen telekom og kabel-TV
Microsoft investerer milliarder i Internett og bredbånd
Microsoft kjøper kabel for 23 mrd.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.