EU vil lage en svarteliste over voldelige spill

EU vil ikke forby voldelig data-spill, men lager en svarteliste over dataspill som bør forbys.

Tyskland har valgt å forby voldelige spill etter hendelsen med 18-åringen som drepte seg selv med et gevær etter å ha stormet en skole og såret 11 personer. 18-åringen var en ivrig Counter Strike spiller og selverklært Internett-nerd ifølge lokale aviser.

    Les også:

Til tross for at det tyske EU-formannskapet har forsøkt å overbevise EU-landene om et felles forbud mot data-spill, har EUs justisministre nå avvist forbudet.

EUs justiskommisjonær Franco Frattini uttalte etter møtet i ministerrådet at kommisjonen ikke har mulighet til å gripe inn å forby voldelige spill. Han oppfordret i stedet til selvregulering i spillbransjen og sterkere kontroll for å sikre salg av voldelig spill til mindreårige.

Tyskland vil nå utarbeide en oversikt med de nasjonale regler på områder fra alle 27 medlemsland for å skape grunnlag for et felleseuropeisk innsats mot vold i film og spill.

Forbudet skal samles i en »sort liste« for hele EU, slik at spill som er forbudt i enkelte land også får en advarsel i resten av EU-landene.

«Call of Duty 3» og «Fall of Man», som er de to spillene som topper Amazons bestselger-liste vil være de første som blir berørt av forbudet.

Til toppen