Europa støtter amerikansk domeneplan

Europa-kommisjonen har tidligere omtalt USAs domeneplaner som amerikabasert og ekskluderende. USAs nyeste forslag får derimot støtte.

- EU, USA og det internasjonale samfunn er nå enige i at alle pågående saker innen Internett-regulering skal henvises til den private sektors selvregulerende gruppe, som skal opprettes innen få måneder, sa kommisjonen i en ærklæring, ifølge Reuters.

Europa-kommisjonen er spesielt fornøyd med forslaget om at den internasjonale opphavsrettorganisasjonen, WIPO, får en sentral posisjon i varemerkekonflikter.

Amerikanerne har ikke satt opp en formel for hvordan dette skal organiseres. Regjeringen ønsker blant annet at Internett-samfunnet skal komme sammen for å bestemme hvordan styret skal settes opp, hvordan domenenavnene skal administreres og hvordan varemerketvister skal løses.

Både Europa-kommisjonen og Clintons Internett-rådgiver Ira Magaziner håper at de berørte vil bli enige om de ulike sakene. Det amerikanske finansdepartement har satt fristen til opprettelsen av et råd, om enn midlertidig, til 30 september.

Det er planlagt et møte i august som skal holdes i Singapore.

Til toppen