Europeisk forsinkelse for super-mobil

Europa-lanseringen av det japanske mobilnettverket i-mode er utsatt. Dermed følger de trenden i utviklingen av avanserte mobiltjenester i Europa: De kommer ikke så fort som vi skulle likt å se.

Ventetiden kan bli lang på japanske i-mode. Den til dels svært utviklede mobilteknologien, som tilhører selskapet NTT DoCoMo, skulle egentlig introduseres i Europa i tredje kvartal i år, men nå melder selskapet om forsinkelser. Slik passer DoCoMo godt inn i europeisk 3G-sammenheng - det gikk ikke helt som planlagt her heller. Flere medier har sitert en talsmann for selskapet, som sier det ikke er mulig å sette et tidspunkt for lanseringen av tjenesten, skriver nyhetstjenesten IDG.


DoCoMo skal samarbeide med KPN Mobile om prosjektet, men dette samarbeidet har ennå ikke startet, og dermed er en forsinkelse mer enn sannsynlig.
Samarbeidet, som skulle ha vært i gang i mars, sikter på å etablere en egen i-mode portal for Europa. i-mode krever spesielle telefoner som kan lese DoCoMos compact html-språk, og det er også ønskelig med størrre båndbredde for å nyttiggjøre seg fargeskjerm, web-muligheter og andre avanserte funksjoner.


- Vi håper å lansere iløpet av året, men det avhenger om det er nok telefoner på markedet, sier talsmannen.


i-mode ble lansert i februar 1999, og har 25 millioner brukere i Japan. DoCoMo har vært ivrige på å eksportere konseptet, og har kjøpt seg inn i selskaper både i Europa og USA.

Selskapet har også sine problemer på hjemmefronten for tiden. 100.000 hyperavanserte 3G-telefoner måtte kalles tilbake denne uken, på grunn av teknisk feil.

Til toppen