SIKKERHET

Europol: 288 pågrepet i internasjonal politiaksjon mot handel på det mørke nettet

Store mengder narkotika, skytevåpen og nesten 590 millioner kroner i kontanter og digital valuta er beslaglagt i en aksjon mot det mørke nettet, ifølge Europol.

2. mai 2023 - 14:44

288 mistenkte er pågrepet, opplyser byrået i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

– I en operasjon koordinert av Europol og med ni involverte land, har politiet tatt beslag i den ulovlige markedsplassen Monopoly Market, opplyser Europol.

Beslaget består blant annet av 850 kilo narkotiske stoffer, deriblant 258 kilo amfetamin og 43 kilo kokain. Det er også beslaglagt 117 skytevåpen.

Politiet i Østerrike, Frankrike, Tyskland, Nederland, Polen, Brasil, Storbritannia, USA og Sveits deltok i den koordinerte aksjonen, som gikk under kodenavnet SpecTor.

153 mistenkte ble pågrepet i USA, mens 55 ble pågrepet i Storbritannia og 52 i Nederland.

Etterforskningen har pågått i lengre tid og bygger i hovedsak på informasjon fra tysk politi som i desember 2021 i all hemmelighet sikret seg tilgang til markedsplassen Monopoly Market og kunne overvåke virksomheten der.

Etterforskningen pågår fortsatt, og tusenvis av kjøpere som har benyttet seg av Monopoly Market, kan i tiden framover få politiet på døra og vente seg straffeforfølgelse, ifølge Europol.

Flere tusen personer er arrestert etter at politiet gikk til aksjon mot Encrochat.
Les også

Kryptert meldingstjeneste ble stengt: Nå er flere tusen personer arrestert

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.