Evry har landet ny gigantavtale verdt milliarder

I Norge skal mesteparten av tjenestene til Telenor leveres fra Evrys nye datasenter i Fet kommune.
– Standardisering av tjenester på tvers av regionen gir oss økt effektivitet og skalering, og skybasert teknologi utgjør fundamentet i vår pågående endring mot å bli en fullverdig, digital tjenestetilbyder, sier teknologidirektør Ruza Sabanovic i Telenor i en pressemelding.
I Norge skal mesteparten av tjenestene til Telenor leveres fra Evrys nye datasenter i Fet kommune. – Standardisering av tjenester på tvers av regionen gir oss økt effektivitet og skalering, og skybasert teknologi utgjør fundamentet i vår pågående endring mot å bli en fullverdig, digital tjenestetilbyder, sier teknologidirektør Ruza Sabanovic i Telenor i en pressemelding. (Bilde: Scanpix)

Evry har i flere år levert IT-tjenester til Telenor i Norge. Nå skal samarbeidet utvides og Evry skal levere en spesialkonstruert skyløsning basert på selskapets samarbeid med IBM og Softlayer for Telenor i både Norge og Sverige.

Det betyr at Telenor i praksis flytter sin datasenterinfrastruktur til Evrys datasenter på Fet.

Skyløsningen skal kombinere en dedikert tjeneste med det som omtales som en global, offentlig skyløsning.

– Evry er tilbake

Ifølge Finansavisen er avtalen trolig verdt minst 200 millioner kroner i året. Evry kommer til å innkassere rundt to milliarder kroner i avtaleperioden, skriver avisen. 

– Vi har konkurrert med alle IT-selskaper, fra A til Å. Avtalen er en milepæl i vår historie og den viser at nordisk IT-industri kan konkurrere med alle aktører i verden. Evry er tilbake, også for de største selskapene, sier konsernsjef, Bjørn Ivroth, i Evry til Finansavisen. 

It-selskapet har rundt 10 000 ansatte og en årlig omsetning på nærmere 13 milliarder kroner. Selskapet har tilstedeværelse i 50 nordiske byer. 

Telenor: – Avtalen gir oss økt effektivitet

I Norge skal mesteparten av tjenestene leveres fra Evrys nye datasenter i Fet kommune, mens den svenske delen skal driftes fra Evry-senteret utenfor Stockholm, skriver Finansavisen.

– Evry er tilbake, også for de største selskapene, sier konsernsjef, Bjørn Ivroth, i Evry til Finansavisen.
– Evry er tilbake, også for de største selskapene, sier konsernsjef, Bjørn Ivroth, i Evry til Finansavisen. Foto: Pressefoto

Evry mener selskapets datasentre er i verdensklasse når det gjelder sikkerhet og miljøvennlighet.

– Standardisering av tjenester på tvers av regionen gir oss økt effektivitet og skalering, og skybasert teknologi utgjør fundamentet i vår pågående endring mot å bli en fullverdig, digital tjenestetilbyder, sier teknologidirektør, Ruza Sabanovic, i Telenor i en pressemelding.

Tar markedsandeler fra Tieto og CSC

Konsernsjef Ivroth i Evry er svært fornøyd med avtalen.

– Dette beviser at vi kan tilby høykvalitetsinfrastruktur og skytjenester også til storbedriftsmarkedet. Telenor er et selskap som virkelig har evnen til å ta i bruk ny teknologi som kundene får nytte av, og den nye avtalen vil gjøre det mulig for Telenor å tilby kundene sine enda bedre løsninger internasjonalt. Dette er et godt eksempel på hvordan vi skaper digitale fortrinn for våre kunder, sier han i pressemeldingen.

For Evry er avtalen uhyre viktig. Selskapet tar med dette markedsandeler fra sine konkurrenter Tieto og CSC, skriver Inside telecom (abonnementstjeneste).

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen