NETTSKY

Evry legger Amazon Web Services inn i porteføljen

Venter kraftig skyvekst – ikke minst i offentlig sektor.

Tuomo Louhivuori (f.v.) er konserndirektør i Evry Cloud Services. Til høyre står Evrys konsernsjef, Björn Ivroth,
Tuomo Louhivuori (f.v.) er konserndirektør i Evry Cloud Services. Til høyre står Evrys konsernsjef, Björn Ivroth,
14. des. 2016 - 15:14

I tur og orden har Evry etablert samarbeid med IBM, Google og Microsoft om å levere gigantenes respektive skytjenester og -plattformer til kundene.

Når tilbudet nå komplementeres med Amazon Web Services (AWS) blir porteføljen styrket med markedets største aktør på feltet.

Offentlig sky til offentlig sektor

Amazon lanserte for få uker siden et eget partnerprogram for offentlig sektor. Det er dette Evry nå trer inn i. Det omfatter leveranse av skytjenester til staten, utdanningssektoren og non profit-virksomheter.

Foruten tilhørende rådgivning med bistand fra konsulenter i Norge, Sverige og fra India, oppgis det at tilbudet vil omfatte arkitektur, design, implementering og drift. Det er også inngått et samarbeid om det såkalte Channel Partner Reseller-opplegget til Amazon, som innebærer at Evry skal selge AWS-tjenester til kunder i Norden.

– Like etterspurt

Selskapet venter kraftig vekst i etterspørselen etter slike tjenester helt generelt.

– Vi tror nettsky kommer til å bli like etterspurt i offentlig sektor, som det er i næringslivet. Behovene for å effektivisere og forenkle infrastrukturen er de samme, sier kommunikasjonsdirektør Geir Remman til digi.no.

Han konstaterer at Amazon ikke har vært «voldsomt til stede i det norske markedet» så langt, selv om de globalt er en stor spiller. Evry vil ikke utelukke partnerskap med flere skyleverandører, men i dag er de fornøyd med å ha de fire største med på laget.

Umodent marked i Norge

Sophus Slaatta leder norgeskontoret til Nordcloud. Arkivfoto. <i>Foto: Marius Jørgenrud</i>
Sophus Slaatta leder norgeskontoret til Nordcloud. Arkivfoto. Foto: Marius Jørgenrud

Sophus Slaata leder konsulentselskapet Nordclouds avdeling i Norge. Det er en nisjeaktør som har spesialisert seg på nettskyen, og bare det.

Han er fornøyd med kundetilfanget og sier de opplever sterk vekst. Han lar seg ikke bekymre av økt konkurranse, nå som flere hekter seg på i kampen om kundene.

– Overordnet er Norge relativt umodent når det kommer til public cloud. At større aktører nå er i en tidlig fase med å etablere en slik satsing er positivt både for markedet og kundene, sier Slaatta til digi.no.

Peker på kraftig vekst

Geir Remman i Evry deler oppfatningen og viser blant annet til undersøkelser som oppgir at to tredjedeler har tatt i bruk nettskyløsninger i en eller annen form, men at dette i liten grad gjenspeiles i IT-budsjettene. Under 10 prosent skal være knyttet til nettskyen i dag.

– Mange har prøvd seg litt, men ikke tatt skrittet helt ut. Det skjer nå fremover. Veksttakten er på 30-40 prosent årlig, ifølge analyseselskapene. Det er riktignok fra et lavt nivå, men vi tror på kraftig vekst. En del kunder som vil flytte løsninger over i cloud må gjøre det på en strukturert og planlagt måte for å få de ønskede effektene. For å utløse potensialet trenger de en strategi i bunn, og her ønsker Evry å posisjonere seg, sier Remman.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.