EVRY

Evry sikret seg nok en avtale verdt flere hundre millioner

Evry og Kolbjørn Haarr er i rute etter å ha kapret store kontrakter med både Telenor og Posten.
Evry og Kolbjørn Haarr er i rute etter å ha kapret store kontrakter med både Telenor og Posten. Bilde: CF-Wesenberg
13. okt. 2016 - 12:03

Evry har danket ut syv andre leverandører og vunnet en langsiktig avtale med Posten Norge, om drift av IT-infrastruktur helt fram til 2025.

Det inkluderer serverdrift, datalagring og stormaskin, som nå skal inn på selskapets nye driftsplattform på datasenteret på Fet i Akershus.

700 millioner

Løsningen er basert på den skybaserte Softlayer-teknologien til IBM, som gir muligheter for skalering i kombinasjon med lagring på norsk jord.

– Verdien på avtalen er 700 millioner kroner. Vi begynner med en gang med transisjonsprosjektet over på ny plattform, opplyser konserndirektør Kolbjørn Haarr i Evry Norge til digi.no.

Dette er ikke bare en fornyelse av den forrige driftsavtalen Evry hadde med Posten. Det er snakk om en betydelig modernisering av hele plattformen, som skal over på ny teknologi og kjøres på en IBM-basert "private cloud" skyløsning.

Evry og Kolbjørn Haarr er i rute etter å ha kapret store kontrakter med både Telenor og Posten. <i>Bilde: CF-Wesenberg</i>
Evry og Kolbjørn Haarr er i rute etter å ha kapret store kontrakter med både Telenor og Posten. Bilde: CF-Wesenberg

– Vi er stolte og ydmyke over å ha vunnet avtalen. Nå skal vi sørge for å levere bra, fortsetter Haarr.

Fersk konsernsjef Tone Wille i Posten sier at avtalen gir dem en fremtidsrettet og fleksibel IT-infrastruktur med betydelige kostnadsbesparelser.

Overfor digi.no trekker hun fram tre årsaker til at Evry ble valgt.

– Evrys tilbudte løsning var best både hva angår funksjonalitet og fleksibilitet. Tilbudte løsning var også den sterkeste i forhold til Postens krav til sikkerhet, sier Wille og fortsetter:

– Den tilbudte løsningen gir mulighet til å benytte både dedikert infrastruktur så vel som skybaserte løsninger. Hvilken type infrastruktur som vil bli benyttet til Postens forskjellige forretningsapplikasjoner vil bli detaljert under transisjonen. Vi ser en stor gevinst i å ha denne fleksibiliteten da vi kan utnytte styrkene til de forskjellige leveransemodellene (cloud/dedikert) på en for Posten mest mulig optimal måte.

Posten vil verken oppgi den beregnende innsparingen i kroner eller hvilke syv andre leverandører som deltok i anbudskonkurransen.

Vant kjempeavtaler med begge sine tidligere eiere

Det er etter en lengre anbudsrunde med prekvalifisering at Evry vant kontrakten med sin tidligere eier.

Før Evry ble kjøpt opp av det utenlandske investeringsfondet Apax Partners og tatt av børs i fjor, var det som kjent Posten Norge og Telenor som kontrollerte IT-giganten med en samlet eierandel på drøyt 70 prosent.

Nylig landet de også en milliardavtale med Telenor, som også flytter sin datasenterinfrastruktur inn på det flunkende nye datasenteret på Fet, som ligger midt mellom Oslo og svenskegrensa.

Begge avtalene er uhyre viktige for Evry, som med rundt 9.000 ansatte er et av Nordens største IT-selskaper. 

Ikke overraskende får dette positive effekter for selskapets inntjening.

– Vi ligger veldig godt an når det gjelder ordresituasjonen vår i Norge. Så langt er det godt over nivået på samme tid i fjor, sier konserndirektør Haarr.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.