Evry sluker norsk programvarehus og overtar sak/arkiv-systemet Ephorte

– Offentlig sektor er superviktig. Nå får vi «full styring» med løsningen.

SLÅR SAMMEN: ESA og Ephorte skal bli én løsning, bekrefter konserndirektør i Evry Norge, Kolbjørn Haarr. Arkivbilde.
SLÅR SAMMEN: ESA og Ephorte skal bli én løsning, bekrefter konserndirektør i Evry Norge, Kolbjørn Haarr. Arkivbilde. (Bilde: Espen Zachariassen)

– Offentlig sektor er superviktig. Nå får vi «full styring» med løsningen.

IT-giganten Evry har kjøpt opp samtlige aksjer i Gecko Informasjonsystemer AS, programvarehuset fra Kristiansand kjent for saks- og arkivsystemet Ephorte.

Evry med sine rundt 9.000 ansatte var allerede majoritetseier med en andel på 34 prosent av selskapet, men nå velger de altså å overta hele butikken.

Samtlige av de om lag 30 Gecko-ansatte blir med videre. Nå blir de Evry-ansatte, og virksomheten skal drives fra Sørlandet som tidligere.

Sikrer seg «full styring»

Partene har hatt et tett samarbeid i en årrekke. Evry har vært eneste forhandler av Ephorte i godt over ti år, et partnerskap som strekker seg tilbake til Ergogroup-tiden (EDB fusjonerte senere som kjent med Ergogroup og ble til Evry).

– Offentlig sektor er jo superviktig for oss. Det er veldig tydelig på min agenda. Og her har Gecko Informasjonsjonssystemer rundt 30 ansatte med strålende kompetanse innen saks- og arkivsystemer. Jeg ønsker å sette flere ressurser og mer innsats på å videreutvikle en god roadmap for produktet. Det handler rett og slett om å ha full styring, slik at vi enda tydligere kan sette fart og retning, sier Kolbjørn Haarr til digi.no.

Partene går ikke ut med kjøpesummen. Gecko hadde i fjor et driftsresultat på 2,7 millioner kroner og de omsatte for drøyt 28 millioner kroner.

Kolbjørn Haarr påpeker at de nå får mer kontroll med produktutviklingen som er rettet mot et viktig marked.
Kolbjørn Haarr påpeker at de nå får mer kontroll med produktutviklingen som er rettet mot et viktig marked.

Slår sammen to fagsystemer

Evry er landets største leverandør av saksbehandlingssystem til offentlige virksomheter. Over halvparten av kommunene, fylkeskommunene, departementer, direktorater, tilsyn med mer er på kundenlisten.

Dette inkluderer også Evrys egne saks- og arkivsystem, ESA. ESA og Ephorte har allerede fått en felles overbygning på toppen, et felles grafisk grensesnitt døpt Elements.

Evry bekrefter overfor digi.no at de planlegger å slå sammen de to produktene, men Kolbjørn Haarr ønsker ikke å nærmere tidfeste når dette vil skje.

Det er klart at det sammenslåtte produktet skal hete Elements, slik at både Ephorte og ESA er merkevarer som trolig kommer til å fases ut etter hvert.

– De to løsingene vil nok konvergere over tid. Investeringsområdet vårt fremover vil først og fremst være innenfor Ephorte, men det er ikke sånn at vi får det fryktelig travelt med ESA. Vi står helt bak ESA, kundene trenger ikke å bekymre seg for det, mener Haarr.

– Viktig område, som vokser

Evry har vurdert det slik at oppkjøpet ikke er mat for Konkurransetilsynet. Årsaken er at de allerede eide hele distribusjonen av Ephorte til markedet, som eneste forhandler. At eierandelen endrer seg i Gecko forandrer dermed ingenting av markedsitusjonen, som for øvrig er tydelig preget av noen få leverandører.

Foruten Evry er det Acos, Tieto-eide Software Innovation og Visma som er de store spillerne innen sak- og arkivløsninger i det norske markedet.

Sak/arkiv er viktigere enn du tror: Setter fart på digitaliseringen av Oslo kommune

De ansatte i Evry som fram til nå har syslet med ESA trenger ifølge Haarr ikke å bekymre seg. ESA-kompetansen deres risikerer ikke å bli overflødige som følge av teknologivalget og oppkjøpet.

– Begge fagmiljøene har kjernekompetanse i det som handler om saksbehandling i offentlig sektor. Dette er et område som går veldig bra hos oss, og som vokser. Så vi har ingen planer om å gjøre noe med det, sier han.

Kommentarer (5)

Kommentarer (5)
Til toppen