EVRY

Evry sluker svensk IT-selskap med 100 ansatte

Det er deres tredje oppkjøp på under et halvt år.

Konsernsjef Björn Ivroth peker på at Evry skal vokse både organisk og gjennom kjøp av virksomhet.
Konsernsjef Björn Ivroth peker på at Evry skal vokse både organisk og gjennom kjøp av virksomhet. Bilde: Marius Jørgenrud
27. okt. 2016 - 14:11

Evry foretar sitt tredje oppkjøp på mindre enn et halvår. I dag gjør IT-giganten det kjent at de sluker det svenske digitalbyrået Netrelations.

Samtlige aksjer overtas fra månedsskiftet. Hva de betaler er ikke oppgitt.

Nyervervelsen inkluderer interaksjonsdesignere, grafiske designere, systemutviklere, testpersonell, grensesnittutviklere, prosjektledere og strategiske rådgivere.

100 nye hoder

Virksomhetens 100 ansatte er fordelt på kontorer i Stockholm, Gøteborg og Malmø.

De blir nå en heleid datter av Evry Sweden, men skal fortsette som selvstendig selskap under ledelse av Kenneth Karlsson.

Etter dette kan Evry i Sverige skilte med et miljø innen digital forretningsutvikling med rundt fire hundre medarbeidere.

– Sammen får vi en helt ny gjennomslagskraft. Vi blir en av de ledende innen det digitale, som er et strategisk viktig område for kundene våre, sier sverigesjef Fredrik Almén i en pressemelding.

Evry har hovedkontor på Fornebu utenfor Oslo og er et av Nordens største IT-selskaper med omtrent 9.000 ansatte totalt. Rundt 2.300 av disse jobber i Sverige.

Samtidig kutter de: Avviser ikke tvungne oppsigelser – 80 ansatte mister jobbene sine

– Nå fokuserer vi på vekst

I forrige måned kjøpte Evry opp det norske programvarehuset Gecko, som utvikler sak/arkivløsningen Ephorte. Før sommeren slukte de også It Nor, en norsk leverandør av ERP-produktet Unit4.

Det er tydelig at konsernsjef Björn Ivroth har fått mer handlingsrom fra eierne sine etter at Evry ble kjøpt av børs og overtatt av investeringsfondet Apax Partners i fjor. 

– Nå fokuserer vi på vekst, og ikke bare organisk vekst. Dette her er vårt tredje oppkjøp i år, sier Ivroth i et fersk intervju med Computer Sweden.

Les også intervju digi.no gjorde med Ivroth nylig: – Nå går vi inn i en ny fase

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.