Evry vant bankavtale verdt 355 mill.

 

Evry vant bankavtale verdt 355 mill.
Konsernssjef Bjørn Ivroth (bildet) og Evry har solgt inn «neste generasjons» kjernebank og betalingsløsninger til en rekke norske banker. Nå fornyer de også med DSS-bankene. Samlet har de vunnet tilsvarende kontrakter for en samlet verdi på cirka 4,36 milliarder kroner, oppgir selskapet. Bilde: Espen Zachariassen

Fredag ble siste noteringsdag på Oslo Børs for Evry, som nå er strøket fra børs og opererer som et privateid foretak, drøyt syv måneder etter de ble oppkjøpt av kapitalfondet Apax.

I morges melder IT-giganten at de har inngått en større avtale med ni sparebanker. Kontrakten som strekker seg over fem år har en samlet verdi på 355 millioner kroner.

Oppgaven? Total drift av IT-plattformen og leveranse av bankløsninger for De Samarbeidende Sparebankene (DSS-bankene). Det inkluderer Haugesund Sparebanker, Spareskillingsbanken, Luster Sparebank, Lillesands Sparebank, Søgne og Greipstad Sparebank, Voss Sparebank, Etne Sparebank, Skudenes & Aakra Sparebank og Flekkefjord Sparebank.

Evry skal også levere en CRM-løsning til kundene.

Partene har samarbeidet over flere år. Den nye avtalen har virkning fra nyttår og løper til utgangen av 2020. Det er også avtalt en opsjon med mulig forlengelse på ytterligere to år.

- Dette viser at våre løsninger passer store så vel som mindre banker. Det bekrefter også at vi jobber i riktig strategisk retning med sin satsning på å utvikle og levere fleksible løsninger innen neste generasjon kjernebank og betalingsløsninger, sier konserndirektør Wiljar Nesse i Evry Financial Services i en pressemelding.