BEDRIFTSTEKNOLOGI

Få hele Internett inn på en trådløs Palm

Et lite amerikansk firma har en løsning som gir rask tilgang til hele Internettet fra en trådløs hånd-PC under PalmOS. Blazer kan lastes ned gratis.

28. des. 2000 - 10:18

Nettleseren Blazer Personal Edition kan lastes ned gratis fra nettstedet til Bluelark Systems Inc, et amerikansk selskap med 11 ansatte som ble stiftet i januar i år av forskere fra Stanford University. Den virker på alle hånd-PC-er med Palm OS 3.1 eller nyere. Det anbefales minst 300 kB med ledig minne.

Blazer skal ifølge opphavet gi deg tilgang til 85 prosent av alle nettsider på under fem sekunder, gitt at du har vanlig mobil Internett-aksess. Nettleseren henter web- og WAP-sider gjennom Bluelarks BlueSky proxy-server som reformaterer dem og komprimerer dem slik at de passer til hånd-PC-enes reduserte skjermstørrelse, samtidig som tabeller, skjemaer og grafikk bevares. Bluelark tenker seg at bedrifter og tilbydere oppretter BlueSky-servere når de skal tilrettelegge løsninger for mobile brukere.

Bluelark er nettopp overtatt av Handspring, en kjent leverandør av avanserte PalmOS-baserte hånd-PC-er, hvorav en modell med integrert telefon.

Den personlige utgaven av Blazer mangler en del funksjoner som vil tilbys i den utvidede Professional Edition som er lovet til første kvartal 2001.


Denne vil blant annet gjøre det mulig å lagre websider for lesing når forbindelsen er tatt ned ("offline browsing"). Den vil også tilby tilstrekkelig sikkerhet for betalingstransaksjoner. Her er løsningen at forbindelsen mellom klienten og BlueSky-serveren ECC-krypteres, mens forbindelsen mellom BlueSky-serveren og tjenesteleverandørene SSL-krypteres slik skikken er i dag for sikre transaksjoner over web.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.