Få nyheter ventet på Macworld

Med fare for å undervurdere interimsjef i Apple Computer - Steve Jobs - venter en samlet Mac-presse få nyheter i forbindelse med Macworld-messen som starter i dag i San Francisco.

Etter PR-fadesen i november 1997, der Steve Jobs på forhånd hadde hauset opp en mediebegivenhet som endte opp som en gigantisk nedtur, etter endringer i siste minutt, har Jobs fulgt en helt annen strategi i forbindelse med Macworld-messen i San Francisco.

Resultatet er at ingen venter annet en standardnyheter fra selskapet. I henhold til en samlet Mac-presse, vil Apple heller ikke nå kunngjøre navnet på ny toppsjef, som selskapet har vært på utkikk etter siden juli 1997, da Gil Amelio ble sparket. Det vil heller ikke bli gitt noe informasjon om Apples mye omtalte nettcomputer (NC) som selskapet skal ha planlagt i samarbeid med Larry Ellison og Oracle.

Det som ventes er at Apple vil vise en rekke nye maskinvareprodukter blant annet raskere G3-baserte Power Mac-er og muligens en versjon av lommedatamaskinen eMate for det generelle marked. Mac OS 8.1 - en oppgraderert versjon av Apples bestselger Mac OS 8 - blir sannsynligvis også gjort tilgjengelig i forbindelse med messen.

Steve Jobs vil i sin hovedtale trekke opp linjene for Apple i tiden fremover, men det er knapt noen som venter seg stort mer fra Jobs enn hans sedvanlige retoriske krumspring. Han vil sannsynligvis vise til omsetningen i Apples nettbutikk som har vært bra - i hvert fall første måneden i drift. Det ryktes også at Jobs vil kunngjøre et tettere samarbeid med Adobe som skal gjøre Apple til en særlig gunstig plattform for Adobes programvare.

Dessuten har flere tredjepartsleverandører nyheter på gang. Som digi.no omtalte mandag, lanserer Connectix sin versjon 2.0 av Virtual PC - selskapets Windows-emulator. Produsenter av tilleggsutstyr - Newer Technology og Sonnet Technologies Inc, vil vise oppgraderingskort for eldre Power Macintosh basert G3 PowerPC-prosessorer. Som digi.no beskrev mandag, har IBM lansert en 275 MHz versjon av den nye G3 PowerPC-prosessoren.

En vesentlig nyhet er at Microsoft slipper Internet Explorer 4 for Macintosh. Dessuten ventes det at Microsoft vil demonstrere neste utgave av Office for Mac - som for første gang skal være på linje med Windows-utgaven.

Selv om forventningene er lave, gjør man klokt i ikke å undervurdere Steve Jobs' evner til å overraske; det vil ikke være første gang har tar presssen på sengen.

digi.no er på plass i San Francisco og vil gi deg de viktigste begivenhetene fra Macworld.

Til toppen