VR-briller

Facebook-eide Oculus dømt til å betale milliarder

Oculus har fått mye oppmerksomhet for selskapets VR-briller. Nå mener en domstol at selskapet har stjålet deler av teknologien.
Oculus har fått mye oppmerksomhet for selskapets VR-briller. Nå mener en domstol at selskapet har stjålet deler av teknologien. (Bilde: Eirik Helland Urke, TU Media)

(NTB-AFP): Facebooks datterselskap Oculus er dømt til å betale 500 millioner dollar, mer enn 4,1 milliarder kroner, for å ha brukt stjålet datateknologi i sine VR-briller.

Dataspillselskapet ZeniMax har gått til søksmål mot giganten med påstand om at teknologien som driver den virtuelle virkeligheten – kjent som VR for det engelske begrepet virtual reality – i Oculus-brillene er basert på teknologi som er stjålet fra ZeniMax’ programvare.

ZeniMax-eid kode

Ifølge ZeniMax brukte Oculus kode som var stjålet fra dem. Oculus ble grunnlagt i 2012 og solgt til Facebook to år senere for 2,3 milliarder dollar.

Oculus’ grunnlegger er dømt til å betale 50 millioner dollar – rundt 414 millioner kroner etter dagens kurs – mens en tidligere Oculus-sjef må betale 10 millioner dollar.

ZeniMax hadde satt fram krav om totalt 4 milliarder dollar i erstatning. Selv om de får langt mindre enn dette, er selskapet fornøyd med seieren i retten i Texas.

(©NTB)

Leste du denne? Atari-gründer og Pong-skaper med VR-plattform for bedriftsmarkedet

Kommentarer (1)

Kommentarer (1)
Til toppen